FÖRLÅT!

Ber så hemskt mycket om ursäkt för den dåliga uppdateringen. Har haft väldiga problem att logga in på min blogg och därför inte kunnat skriva. Ser att några ändå tappert hänger kvar och kikar in, NI är guldvärda!

Här i Bangkok är det svettigt, luktar avlopp och kackelackor som springer runt. nej riktigt så illa är det inte. det är rätt gött faktiskt. pool, billig shopping, bowling(!) och riktigt fina hotellrum. Vi har det bra här, vi har nära till hallen, bara fem minuters gångväg.

Hallen är stor, 30 banor, men väldigt högljudd. Man kan inte hålla en konversation i vanlig nivå utan här gäller det att skrika! Tror nog att min röst håller lite bättre denna gången, värre i Holland.
Vi har klarat av officiella träningen och första distansen utan någon direkt succé. Vi spelar på Mexico City 44ft och Atlanta 38ft. Lite klurigare än snittet. Tyckte själv att jag bowlade bra igår, väldigt noga och det blev ca1140. kanske förklarar lite? annars är jag inte alls sugen på att prata bowling, det var verkligen en pungspark att få de resultatet. punkt slut.

Imorgon tar vi nya tag, då börjar två-manna. Först ut på tjejsidan är Isabelle och Jenny klockan 13.30 (8.30) svensk tid. 18.30 (13.30) är det Ida och undertecknad som spelar. MOT MEDALJ BRUDAR!!! vi vill se blågult i topp. vi vill vara blågult i topp. vi kan det här!

NUUUUU ska vi göra oss snygga och vandra bort mot Hard Rock Cafe för middag. yummmmmm. :)

Tack ännu en gång trogna läsare för att ni tittar in :) puss på ER!

en till medalj

och det är fan guld på banketten, vi ägde!! aldrig dansat så mycket, aldrig ägt så mycket till euphoria, fy fan va underbart!!!!
tack brudar för en oförglömlig vecka!!

Masters: 2brons

gratulerar becka och Joline till sina medaljer!

nu ska vi vinna en grej till: banketten!

Semifinal 2

Tyvärr åkte Joline ut mot strikemaskinen Birgit Pöppler. En bronsmedalj till! Nu får vi heja fram Becka till final. Heeeeeeja!

bilden är tagen i matpausen ;)

Congratulations Team England!

fredag

igår fixade Becka och Joline två medaljer till - vilket innebar nytt rekord för antal medaljer vid mästerskap, innan var det 7, vi tog 8! 3guld, 3brons och 2obestämda valörer. fy tusan vilken vecka! nog finns det besvikelser på färger osv, det kan man nog aldrig komma undan. men brudar, vi har gjort en grym vecka!
igår var vi ute och firade det med en middag tillsammans med våra föräldrar, vi var på ett steakhouse i stan som även visade matchen Sverige-England. BUUU! kanske dags att börja visa bowling istället på tv?!
mysig kväll iallafall med väldigt god mat.

nu har vi ätit frukost, snart dags att göra oss redo för att vandra bort till teatern för att titta på Joline och Becka när de bowlar för bättre valörer och även få våra medaljer för laginsatsen. de har alltså byggt upp banor i en teater :) bilder på det kommer senare!

håll tummarna för en svensk final!!

surt sa räven

Åkte ut i sista steget innan medalj, top 8 i masters. Joline & Becka är vidare! Två nya medaljer till oss. :)

Nu får vi tröstäta istället & förbereda oss inför ett nytt mästerskap, fredagsmys på vårt rum!

suck

vi sitter här, i lobbyn på hotellet och räknar ihop de fulaste orden vi kunde.. vi är uppe i 32st och fler kan vi..

nu är det tungt, jag känner nog med uppgivenhet. hur är det möjligt? så stor ledning så ska allt avgöras sådär. BLÄ på bowling då.

6 medaljer, idag blev det brons i 5manna.

imorgon är det ny distans, 9.00 börjar masters. heja oss!

3medaljer till samlingen!

fy fan va vi är bra, jag var bara tvungen att säga det (för det har ni väl inte missat?!)

medaljen säkrad i 5manna, nu är det bara bestämma vilken valör - vi gillar guld!! semifinalen går om ett par minuter och finalen går på lördag på en teater nära hotellet där de har byggt upp banor, coolt! dit vill vi :)

vi har även två extra grymma tjejer som tog medaljer i All-event, vilket innebär totala slagning på hela veckan.
Guld: Rebecka Larsen
Brons: Joline Persson Planefors

Vi är alltså uppe i 6 medaljer, 3guld och 2brons - samt en obestämd valör. :)

we are the champions

så mycket känslor, vilja och bra bowling bakom det guldet. fy fan vilket lag! ledning från början till slut, vi var fan oslagbara :) det var helt magiskt att bowla den sista serien i finalen, speciellt den sista rutan. som sista spelare, världens största leende i första slaget, skakade som ett asplöv i andra slaget, grät som en liten flicka i tredje slaget. det fanns så mycket känslor som gick loss, ÄNTLIGEN!!!! mitt första guld på Dam sidan (på ett EM/VM).

jag finner inga ord. sov som ett litet barn i natt, inte så konstigt va? redo och utvilad, hungrig för mer guld. man tröttnar aldrig!
idag gör vi oss redo för första distansen av 5manna. mot ännu en medalj!

för att se finalmatchen: www.bowlingkanalen.se

*

nyblivna europamästarinnor i 3mannalag

EM-guuuuuuuuld!!!!!

Två av två!

team Rebecka/Joline/Sandra är i semi!!
Möter Danmark i semi, andra semi är Lettland mot Tyskland.
nu jävlar vill vi ha guld!!

en europa-mästarinnas ord

Ormen här aka Herman the worm. Det ryktas om att jag ska gästblogga så nu skriver jag några rader.

Bowlingen hittills har varit smärtfri, 1 EM-Guld och ledning i 3-manna i halvtid. Har fortfarande svårt att förstå att vi vann när jag dagen innan uttalade mig lite grinigt "det finns inget att spekulera i, det finns ingen chans". Där fick jag så jag fes baklänges! Ny dag idag, utan fisar baklänges. Jag vet redan nu att detta kommer gå vägen, så bra är vi!

Annars bjuder Holland på kasst väder, enformig mat och alldeles för många intervjuer på engelska.

Pussochkram Joline

ber om ursäkt..

för dålig uppdatering, det har inte varit möjligt att skriva tidigare idag. vi har iallafall fått spela, båda lag. team Rebecka/Joline/Sandra leder med +251 på de 3 första serierna medans team Ida/Elin/Nina ligger 7a med +50. 4e plats nu är på +109. gör vi båda en bra squad på långoljan så kan det gå väldigt bra! team IEN spelar 9.00 och team RJS spelar 16.00(sista start). allt att vinna, inget att förlora! Mot fler medaljer!!

Idag har vi förutom bowlingen spenderat lite tid på shopping, för att hålla oss vakna. Det börjar bli segt i kroppen faktiskt. Men ikväll kan vi titta fotboll, slappa och sova tidigt om vi skulle vilja. Superskönt, precis vad jag behöver!
Från ett EM till ett annat, Sverige vs Ukraina idag - heeeeejaheja!

Joline har även lovat att skriva en rad eller två efter guldet igår, kommer förhoppningsvis ett inlägg från henne imorgon :)

www.bowlingkanalen.se kan ni se hela matchen + mycket annat från EM (även tidigare tävlingar och reportage)

Nu är det fotboll!
God Natt :)

Ny dag, ny lagdistans

3manna med Joline & Rebecka 9.00, första 3serierna på medium.

Start nummer två börjar 12.30 - Ida, Elin & Nina.

Finns livestreaming & scoring hittar ni på www.ewc2011.eu :)

Håll tummarna för en bra dag för svenska lagen!
-
Trios with Joline & Rebecka starts at 9.00, 3games on medium oil.

Squad number 2, including our second triosteam starts at 12.30 - Ida, Elin & Nina.

Live streaming and online scoring can be found on www.ewc2011.eu

Fingers crossed for a good day for both teams!

EM-guld & EM-brons

det är inte fy skam att vinna ett brons även om det känns surt. något som fick det att kännas bättre var att höra svenska nationalsången på prisutdelningen.
GRATTIS IDA & JOLINE!

www.ewc2012.eu | www.swebowl.se

och förövrigt, vi har finast lampa i Europa - jag och min roomie Ida. :)

Semi-final!

Svensk semifinal, Rebecka/Sandra vs Ida/Joline. Må bästa svenska lag vinna guldet!!

frustration till max

någon som skulle kunna skicka en boxsäck? känner att jag skulle vilja släppa loss lite känslor.
jag veeeeet, jag borde inte gnälla. men jag får faktiskt göra det här! helvetesjävlafiskmås. Att jag inte litar på mig själv och vågar bowla!! allt kändes i otakt, förflyttningar, tekniken, tålamodet. men ja. nu får det vara nog gnällt. nu blickar vi framåt, håller tummarna och hoppas att det kan räcka för båda lagen. Vi ligger 1a och Ida/Joline ligger 3a.

X

Game-time

Dags för våra 6sista serier, långolja. Det har sett lite segt ut för de som redan spelat, får hoppas att vi kan hitta en bra lösning och lite flyt - spärr har helt plötsligt en "ny" betydelse (mediumprofilen var väldigt strikevänlig).
håll tummarna - uppdaterar så snart vi bara kan. mot medalj!!

Glömt flaskan?

Då får man leta i kvarglömt lådan, ajabaja! Håll reda på sakerna coach ;)

hej lördag

det har varit lite tyngre på den långa profilen, Ida/Joline är nu ca +330 över. Det har inte varit höga resultat änsålänge.
Just nu står Elin/Nina på banorna!

Vi gör oss redo för morgondagen med lite mat och sen sömn. Vi hejar på distans, såg de första tre serierna sen var det dags att åka till hotellet.

Morgonpigga Sandra ska visa sig imorgon.. Är så sugen på att bowla!! 09.00 drar vi igång!

xx

God morgon världen!

Idag är en ledig dag för mig och Rebecka. Istället får vi heja på våra lagkamrater, först bowlar Ida/Joline 13.30 och sen Elin/Nina 18.00.
Frukost avklarat, lite tvättning av speltröjor och sen avfärd till hallen. Mot medaljer nu brudar!!

Me and Rebecka have a day off today. Instead were gonna cheer on our team mates, first Ida/Joline 13.30 and then Elin/Nina 18.00.
Just gonna wash some shirts and then off to the bowl! Go swedeeeeeen!

Vi är svenska fans allihopa!

Skaaaaaaplig dag för blågult. Fy tusan, den satt där den skulle! Lag Rebecka/Sandra leder på 2683, nästa lag är Ida/Joline som ligger 3a med 2642 och sist men absolut inte minst lag Elin/Nina på en 7e plats med 2505. Ser fantastiskt bra ut inför morgondagen och söndagen. Även 1a och 2a plats i All-Event ägs av Joline respektive Rebecka. Jag ligger på en 6e plats. Vi ger oss inte! Imorgon spelar alltså sista gruppen på mediumprofilen, sen är det långolja som gäller. Morgondagens schema ser ut som följande: 13.30 Ida/Joline 18.00 Elin/Nina (söndag) 09.00 Rebecka/Sandra alla resultat och intervjuer kan ni hitta på www.swebowl.se / www.ewc2012.eu - What a day for our team! Team Rebecka/Sandra are in the lead with 2683, next swedish team is Ida/Joline with 2642 and a 3rd place so far. And last but NOT least, Team Elin/Nina on a 7th place with 2505. A very good start. 1st and 2nd place in All-Event is Swedens Joline and Rebecka, Im in 6th place. Never give in, never give up! Tomorrow is the last squad on medium oil in the morning. 13.30 Ida/Joline on long oil 18.00 Elin/Nina (sunday) 09.00 Rebecka/Sandra all results and interviews can be found on www.swebowl.se / www.ewc2012.eu and remember - VI ÄR SVENSKA FANS ALLIHOPA!

Första start - ledning

Ida/Joline gjorde en grym start! 2642 på sina 6 serier. Det leder dom på, tvåan är Norge på 2409. Heeeeeeja Sverige!

Nästa lag ut är Nina/Elin, Nina har ett guld att försvara (togs med Helén 2010 Riga). De startar nu 13.30!

Sen är det vår tur, Rebecka/Sandra 18.00. Resultat, scoring och filmning kan ni hitta på: www.ewc2012.eu :)
-
Ida/Joline started out great! 2642 and they are 233pins ahead of Norway in second place. Go Sweden!!

At 13.30 it's Nina/Elin turn to bowl, Nina has a gold medal since last EC event (she won it with Helen in 2010 Riga).

And then, finally it's our turn: 18.00 Rebecka/Sandra. Results, scoring online and livestreaming can be found here: www.ewc2012.eu :)

Game-time!

Shower, breakfast then off to the bowl to watch our first doubles team: Ida/Joline! Go Sweden! :)

Opening ceremony

Team is ready for tomorrow.
Doubles:
9.00 Ida/Joline
13.30 Elin/Nina
18.00 Rebecka/Sandra

Go Sweden!

*

Heja Sverige!

Titta vad jag hittat! Heja Sverige! Tror bestämt att det är gjort endast för vår skull, till EWC. Absolut inte fotbollsEM....eller hur? Smaskens!
Nyss ätit på en kinarestaurang, blev så besviken. Beställde nudlar med kycklingspett men fick in kall tagliatellepasta, med skinka och ägg på, samt kycklingspett dränkta i jordnötssås. Och om det är något jag avskyr med kinesisk mat så är det jordnötssås. Får äta lite snabbt i hallen innan träning istället. Bussen går om 40.

Look what i found! It says 'Go Sweden'. :) I'm sure they made this for us, here on EWC and not the guys with their football...right? Yummie!
Back at the hotel, went to a chinease restaurant. So disappointed, I ordered noodles with chicken on a stick. The food I got was cold tagliatellepasta with egg and ham on top and chicken in peanutsauce(?). And if there's is something I hate about chinease food, then it is the sauce made of peanuts. Oh well, I get to in in the bowl, leaving the hotel in 40 mins :)

X

God morgon!

Klockan ringde, dags för frukost. Sov inte så överdrivet bra, mycket drömmar, mest mardrömmar, haha. Men vi sover iallafall i största sängen någonsin, går att hitta bild på facebook :)
Redan ätit, nu är vi nerbäddade igen. Lite vila till, kanske titta en film innan vi ska på möte.

Alarm went off, time for breakfast. Didn't sleep very good, had a lot of nightmares, haha. But at least we have the biggest bed ever, you can find a pic of it on Facebook :)
We are now back in bed, gonna get some rest and maybe watch a movie before our meeting.

Xx

Long. Day.

What a day! So tired. We are now back at the hotel, we were in a hurry before and just left our baggage on the room, changed clothes and off to the bowl. The hotel has a lot of cute details, as you can see on the pictures.
Practice went well, I think I'm talking for all of us when I say that. Bowled for 2hours, on 2 patterns (long/medium) but we will first tomorrow find out if it's the same or any changes.
We are getting ready for bed, sharing room with Ida. Gonna watch a movie and fall asleep.
Tomorrow looks like this:
9.30 Breakfast
11.30 Meeting with the team
17.30 Official Practice
Opening Ceremony
And some serious sleeping!! Have to catch up :)

Vilken dag! Så himla trött. Nu är vi iallafall tillbaka på hotellet. Vi hade lite bråttom innan då vi hann bara lämna väskorna och byta om, sen till hallen för 2timmars träning. Träningen gick bra, tror bestämt att jag pratar för alla när jag säger så. Vi spelade på lång/medium som mästerskapet ska gå på, men det är först imorgon vi får se profilerna som blir valda.
Vi gör oss redo för lite sömn, jag och Ida. ska titta en film först..eller försöka iallafall.
Morgondagens schema:
9.30 Breakfast
11.30 Möte med laget
17.30 Officiell träning
Invigning

(bilderna är på vårt rum & hotell)

Hello Holland!

Just arrived to the airport, all bags are here, one was broke and my spareball got a little touch and has a tiny mark but nothing to worry about. Other than that the flight was good, slept the whole way as usual. We are now waiting for the girls from turkey to arrive so we can go to the players hotel in Tilburg. Later today we have practice, 19-21. So excited!! :) can't wait to get on the lanes even though my body is a little sore from workout earlier this week.

Xx

Resan börjar..NU!

Som vanligt känns väskan fantastiskt tung. Samma problem varenda gång, haha. Tror nog att det ska gå bra ändå, vi får hoppas detta. 23kg är rätt mycket när man tänker efter och jämför med vad jag har rest med på sistone, då är det allt från 6-11kg i handbagage.
Blev nyss hämtad av mamma, vi ska åka ner till hallen och hämta klot sen bär det av - mot mitt andra hem, flygplatsen Kastrup, haha. :) möter upp de andra tjejerna på flygplatsen. Vi lyfter vid 12.

Uppdatering får ni så fort jag hittar wifi :)

20:19

jag har gjort allt jag ska... förutom att packa! hahaha kanske dags att börja?

men ja, det börjar likna sig något :) datorn är hos bror, tvätten blir hemlevererad, vilken lyx ;)

ska bara titta lite Top Model, sen är jag redo för att börja packa. kanske får dra på mig ett par högklackade för att göra det roligare?

En dag kvar!

Vaknade upp väldigt förvånad, jag kunde röra på mig!! Haha lite stelt men otroligt mycket mildare än vad jag tänkt mig.

Sista träningen innan avfärd är avklarad. Kan man bara bestämma att man behåller samma känsla och självförtroende nu? Då kommer kommande veckor bli bra!
Jag har fullt upp med att fixa det sista inför resan. Har fortfarande inte börjat packa, det är sååå tråkigt! Just nu sitter jag och gör min packningslista iallafall, där jag skriver upp allt jag behöver ha med mig - när jag väl packar ner det, stryker jag det på listan. Enkelt och ökar chansen att få med sig allt man behöver :)

Kvar på min "att-göra" lista är:
Färga håret
Packa
Hämta sista tvätten
Fixa dator med filmer

Imorgon 08.30 går bilen mot Kastrup i Köpenhamn. Woho, mot EWC i Tilburg, Holland!

crossfit

sjukaste jag har varit med om. någonsin.
jag har gjort rätt mycket korkade grejer i mitt liv. detta är nog en av de högst rankade grejerna. himla trevlig idé av tjejerna som har startat det. utomhus och gratis fram till midsommar. kör ett visst antal pass i veckan på gräsplaner nära stan. och ja, crossfit. vet ni vad det är? det används av militären, polisen, brandmän osv. väldigt intensivt och snabbt ska det gå - det är tanken iallafall. (undantag idag, mitt mål var att ta mig igenom passet).
alltså crossfit övningar består av burpees, squats, push-ups och sit-ups. för er som inte vet vad burpees och squats är lägger jag ut följande filmer: http://www.youtube.com/watch?v=PYfNA_lmkHM    ,    http://www.youtube.com/watch?v=xDdSZmWNYQI

uppvärmning. vi körde tre omgångar. först jogga över hela planen, kortsida-kortsida &tillbaka. göra 40 burpees, 30 push-ups, 40 sit-ups och 40 squats. joggaa samma distans igen, göra 30 burpees, 40 push-ups, 60 sit-ups och 55 squats. jogga, göra övningarna allt 20x, och sen avsluta med jogga två varv. jag är sjukt stolt över mig själv att jag tog mig igenom. lite kräk och lite svett senare, haha. just nu kan jag knappt röra på mina armar, få ta pauser i skrivandet hahaha. :) men vafan, det är de värt! antar jag ;)

kom hem, sliten som aldrig förr och maten är på g. satte sambo nr 2 i köket - hemmalagade köttbullar och pasta(?) tror jag bestämt att det bjuds på. passar mig utmärkt! efter maten ska jag inte röra en fena. jag är värd lite vila känner jag. :)

imorgon ska jag ut på stan och fixa de sista ärendena innan avresa. även börja packa, och NEJ jag har inte börjat än. hahaha. kass är jag. någon som vill göra det åt mig? frivillig?

ha en bra kväll, folket!

god morgon världen!

hemresan gick bra igår, det var ont om plats men med lite lekar och snack så gick den hyfsat snabbt ändå. :)
När jag kom hem hade vi trevligt besök av Rasmus, Frida och Andy, jag tog med mig snärt och vi spelade spel och lyssnade på musik hela kvällen tillsammans med lite god dricka! Sjukt bra kväll med underbart sällskap. Jag är lyckligt lottad med er som vänner!
det blev rätt sent, vi satt uppe och pratade tills 4.30 - tokigt! men det var skönt att få lätta lite på tankar :)

Har nyss vaknat till liv, är rätt så seg idag. Men finns ingen tid för slapphet. Idag ska jag träna, tvätta och börja packa. Vi åker ju snart!!! jag är sämst i världen på att packa i tid. Det blir alltid sista minuten packning. Ska man ändra på en sån grej? Vi får väl se :)

Hoppas ni får en bra dag,
Xxx

tjolahopp!

Nu är finalen färdig. Mina reskompisar Jonas och Snärten slutade 14e och 5e. Får duga för dagen. Har suttit i hallen och hejat fram dom sen 11, vi tog lite sovmorgon. :)

Vinnare blev Marcus Tidbeck, grattis!

Snart bär det av hemåt, hem till vardagen någon enstaka dag till. Hem och tvätta, packa, umgås, njuta av dagarna, träna. jag längtar så fruktansvärt mycket till onsdag!! Jag tror jag pratar för oss alla när jag säger att vi är redo! :)
Kom igen nu, vilka är ni som läser och hur många medaljer tror ni vi plockar hem? :)

Följ med på resan!

Start 3

Efter en räk och tonfiskmacka var jag redo att bowla igen. Trodde jag. Första två serierna löser jag sjukt bra, men sen blev det så knepigt. Det kändes som att alla bra slag blev en kägla över och när jag gjorde förändringar så blev jag straffad. jag fick inte rätt på det, testade min framtid tidigare men jag har inte spelat något med dom bollarna innan så kan dom inte så väl. Men det känns som en bra genomkörare innan EM. Jag kunde koncentrera mig på linjer och klot istället för teknik. Otroligt skönt att få bowlat lite tävlingsserier innan vi åker. Ja, som ni förstår så räckte det inte till final. Blev 1269. Men bara att se fram emot kommande vecka - mot nya mål! Vi åker på onsdag, Tilburg - Holland.

Någon som vågar gissa hur många medaljer vi får med oss hem?

Start 2

Så nära men ändå så långt bort. 1288, bowlade bättre men tvekar fortfarande på mig själv och tog ett dumt beslut som kostade mig rätt så mycket. Behövde bara lira med en boll idag, la 4000pap på Crossroad. Tugnt men bara att gå ner på banorna igen och försöka på nytt. Ska bowla igen klockan 18.00. Får hoppas jag kan göra snärten sällskap i finalen imorgon. Aaaaaah, kom igen nu Sandra - lita på dig själv!!

God morgoooon!

Two and a half men på tv, frukost på sängen - jorå, har pli på boysen. gör mig redo inför bra bowling och högt resultat. men håll tummarna för säkerhetsskull!

Start 1

usch och fy. stelt i början. träningsvärken tog över. bowlade inte speciellt bra. spärrade värre, eller inte alls. blev 1174 rent till slut. bowlade bättre på slutet, spelade med min crossroad i början och sen med min frantic, ska nog byta till frantic lite tidigare imorgon. även tro på mig själv och vara lite bestämd, det kändes som att det var anledningen idag.

vi har nyss kommit till lägenheten, mysig liten våning må jag säga. jag och mina fyra vänner.
ska duscha och sen hitta en restaurang. :)
Imorgon bowlar jag klockan 14.

Ha en bra kväll!

Odense!

Bilresan gick bra, lite stel i kroppen bara men vad gör det? Haha inte allt för mycket plats i bilen..
Nu är vi iallafall här, var lite svårt att hitta hallen utan namn och adress men vi löste det :)

Bowlingdags, håll en tumme!

mooooot grannlandet

full packat, vi har vecklat in Jonas i bilen också. nu får det inte plats mer, haha. men vi är redo för helgens resa, nu bär det av - mot Odense!

sandraontheroad

This is me. Sandra Andersson. In this blog you get to follow me on my adventures all around the world for bowling.

RSS 2.0